Terveiset Luotoleiriltä! 

Olin lastenleirillä ohjaajana. Hieman tosiaan jännitti mennessä, mutta melko nopiasti totuin ajatukseen :D ja sulauduin joukkoon. 

Lapset oli kyllä ihan mahtavia tyyppejä! Tottakai ne sai hermon välillä hieman kiriäksi, ei tosin ihan katkeamispisteeseen kuitenkaan, mutta kyllähän ne vähän soi. Enimmäkseen olivat kuitenkin tosi kivasti ja osallistuivat ohjelmaan.

Pidin parin kanssa ympäristörastia ja avustin EA-rastilla. Näistä rastipisteistä lapset saivat sitten  taitomerkin käymistään rasteista. :) Ympäristörastilla kerrottiin kierrätyksestä; raahattiin roskat (lasia, metallia, lehtiä, pahvia, biojätettä ja palautuspulloja) osittain kotoa ja osa saatiin leiripaikan pitäjältä. Siinä sitten leviteltiin rojut maahan ja pistettiin kierrätyspisteet pystyyn ja lapset lappamaan jätteet oikeisiin palautuspisteisiin. 

Samalla rastilla sitten kerrottiin vähän mitä tehdään loukkaantuneille linnuille ja kerrattiin jokamiehenoikeudet. Sen jälkeen paineltiin vitikkoon ja ihan oikella kirveellä (sekin tuotu kotoa) hakattiin makkaratikuiksi sopivat koivunvesat irti ja paineltiin vuolemaan kotoa tuoduilla puukoilla kepeistä makkaratikut. Kukaan ei vahingoittanut itseään tehtävän aikana ja maanomistajaltakin kysyttiin lupa vitikon perkaukseen. :) 

Meillä oli myös leiriolympialaiset ja siinä vaikka minkälaista ohjelmaa. Töistä raahasin ilmaiseksi jaettavia kenkiä kassillisen mukanani heiteltäväksi kengänheittokisassa. Siinähän lensi popoa oikein urakalla. Lopuksi ne lensi roskikseen. :D 

Viime yönä ohjaajat heräsivät klo 05.00 tasan. Hipsittiin navettaan hakemaan kasvomaaleja ja lähdettiin sotkemaan lasten naamat värillä. Jaettiin majoitusmökit keskenämme ja hoidimme homman. Aamulla sitten leikittiin niinkun ei muka ollenkaan tajuttais hommaa. Myös meille sotkettiin otsat eri väreillä - ei omilla ettei kukaan hoksaisi meidän itse sotkeneen otsamme. Hyvin toimi! :D